mimihoglin

Grabbarna Heres

FÖRLOSSNINGEN / BB STOCKHOLM


Det började med att vi åkte in till BB Stockholm den 19/8 planerat för igångsättning. Gjorde en undersökning och det visade sig att jag var 4cm öppen, då jag är förstagångs-föderska så ville dem ändå vänta och ge mig angusta för att mogna livmodern/livmodertappen. Annars hade dem tagit hål på fostersäcken redan då så vattnet hade gått, sedan fanns det inga förlossingsrum lediga heller. 
Vid 15.00 hade jag fått min första dos angusta, som jag sedan skulle ha varannan timma. Och vid varje ny dos gjorde dem även en CTG kurva på grabbarna. Kände faktiskt inte av någonting av doserna förutom någon gång på natten, några minuters molande mensvärk endast. 

På morgonen vid 09.00 gjorde dem en ny undersökning och konstaterade då att jag var mogen för förlossningen, så då satte dem hål på säcken och vattnet gick. Så speciell känsla, sa till Fredrik hela tiden att det känns som jag kissar non-stop… Vid detta tillfälle var jag glad och så förväntansfull och tänkte aldrig på smärtan eller var nervös. Vi pratade lite lätt om smärtlindring men sa att jag ville vänta ut och se. 
En halvtimma senare så börja jag få täta värkar, verkligen täta värkar, hängde inte alls med på det. Provade då lustgas och sedan är allting egentligen ganska så blurrigt, blundade nämligen hela förlossningen – var nog ett sätt för mig att hantera smärtan och gå in i mig själv. Det var som mest 8 personer inne på förlossnings rummet tydligen. Dem frågade mig under tiden om det var okej om nån kom in eftersom dem aldrig hade fått sett en tvilling förlossning och jag sa bara tydligen “jag ser ju ändå ingenting, så kom in bara” och 13.32 är Leopold ute och 14.12 är Lorentz ute, så ligger jag där med 2 pojkar på bröstet. Vill tacka all personal på BB Stockholm för den fina upplevelsen ni gav mig och hur ni guidade mig genom förlossningen även fast jag brölade högt som en Björn. 


Xoxo 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mimihoglin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats